Hoe is het begonnen

Hoe is het begonnen

Het gaat verbazend goed maar na 2 of 3 wedstrijden besluit Paul om te stoppen. Paul had aan Rob van Bussel, zijn zwager, gevraagd of hij in zijn plaats zou willen gaan darten. Rob gooide tot nu toe alleen maar op de camping maar vond het tijd worden om meer uitdaging te krijgen. Wonder boven wonder werden we dat seizoen voor de 1e maal kampioen. Het puntentotaal is 142 voor en 38 tegen. 

Het 2de seizoen doen we ook mee met de zomercompetitie en worden we 3e in poule F. We doen ook mee aan de KDO Wintercompetitie 2002-2003 maar helaas besluit Piet om halverwege te stoppen. Maar als we mensen te kort komen kunnen we hem oproepen.

Het team bestond op dat moment uit: Toine, Michael, Piet, nieuwkomeling Frank Dufourny, Rob en Cor. We spelen in de KDO, divisie 3A, en het gaat nog steeds goed. Ook dit seizoen worden we kampioen. Het puntentotaal is 131 voor en 67 tegen. 

In het 3de darts seizoen besluit Frank om te stoppen. Er komen 2 nieuwe spelers bij namelijk, Guus van de Sande en Ad van den Hove. We doen ook weer mee met de zomercompetitie en spelen in poule E. Na 4 wedstrijden staan we nog bovenaan maar helaas zijn er geen verdere gegevens meer omdat de oude computer van Cor was gecrasht. In de wintercompetitie spelen we in klasse 2C. Het blijft verbazend goed gaan en na 9 speelrondes staan we bovenaan. Maar dan wordt het ietsjes minder en worden we uiteindelijk 3e met 121 voor en 77 tegen. 

Helaas is er niets bekend gebleven over het seizoen 2004-2005. In het seizoen 2005-2006 worden we 7de in Divisie 2b in de reguliere competitie van de KDO en in het seizoen 2006-2007 eindigen we ook als 7de in divisie 2a van de KDO. In seizoen 2004-2005 spelen we ook in de 2de divisie en besluit Michael om te stoppen. Theo Jansen en Andre Kooijman zijn de andere spelers die in de afgelopen jaren bij ons gegooid hebben. Cor verlaat in december 2005 het strijdtoneel voorlopig. Halverwege het seizoen 2006-2007 stopt Toine ermee. Genderbeemd 7 bestaat nu nog uit Ad, Arie, Guus en Rob. Door Guus en Rob wordt aan Cor gevraagd of hij terug wil komen  om te zorgen voor de nodige motivatie. Cor hoeft hier niet over na te denken maar doet dat toch ongeveer 1 seconde en gooit vanaf 6 april 2007 zijn pijlen weer in het team. Ondertussen hebben Rob en Guus er een andere hobby bij namelijk de Genderbeemd Kleuters. Die gaan als een speer richting alle finales en hebben een geweldige tijd samen.  

Aan het einde van seizoen 2006/2007 is er een brainstorm over de toekomst van Genderbeemd 7. Genderbeemd 7 is dan 2 keer kampioen geweest. Ad maakt het seizoen nog af en gaat dan elders zijn kwaliteiten tot uiting brengen. Cor, Guus en Rob blijven met aanvulling van opnieuw Paul van de Donk, Ronny Dassen, Rik van Bussel en Remco van Straaten. Op de oprichtingsvergadering wordt de naam Genderbeemd 7 na lang vergaderen gewijzigd in Heddedawir. 

Heddedawir start in de wintercompetitie 2007-2008 in de 3de divisie poule H en we degraderen direct.

Wij winnen dat seizoen 7 wedstrijden en verliezen er 15. Ronny besluit om al na 2 wedstrijden te stoppen. We gaan verder met 6 darters. Het belangrijkste is dat we plezier hebben en dat hebben we ondanks de degradatie volop. 

In seizoen 2008-2009 spelen we in 4de divisie poule B. Dit jaar zijn we iets meer dan een middenmoot team en eindigen als 4de, maar wederom staat gezelligheid voorop.  Ook hebben we Guus er voortaan weer elke wedstrijd bij. De Genderbeemdkleuters zijn oud genoeg om zelf te kunnen gooien en Guus wil met zijn oude maten weer eens samen wedstrijden gaan gooien. 13 gewonnen en 9 verloren en tot de 5e bekerronde gekomen.  Paul kan helaas vanwege zijn werk er weinig bij zijn en besluit om te stoppen. Dit jaar zijn we ook voor het eerst gaan sparen voor een weekendje weg. Louis wil ook graag mee en spaart ook mee. We gaan naar de Weerterbergen van 13 maart 2009 tot 16 maart 2009. Het 1steHEDDEDAWEEKENDWIR is geboren. 

In seizoen 2009-2010 beleven we een wisselvallend seizoen in Divisie 3 B van de KDO en komen ergens net boven de middenmoot uit op een aardige 7de plaats. Het was een leuk seizoen die we hebben afgesloten met een weekend in Duc de Brabant te Baarschot. 

In ons vierde seizoen 2010-2011, spelen we in de 3de divisie A.  Vanaf dit seizoen gooit ook Wesley van der Sande bij ons en we hebben hier flink voordeel van. We worden voor het eerst in ons bestaan kampioen. Ook op de divisiekampioenschappen doen we het buitengewoon goed en zelfs dat wordt door ons gewonnen. Een geweldige uitgooi die niemand meer zal vergeten door Cor. We zeggen 121 en iedereen weet het dan. Cor stond aan het bord en vraagt “wat moet ik gooien?”, wij triple 20, die Cor dus gooit. Wij triple 11, hij gooit dus 11, wij dubbel bull en wat denk je DUBBEL BULL. Wat een feest en wat een lekker etentje later bij de chinees, of niet Guus. Op de nationale kampioenschappen was het hoogtepunt de gehaktballen van Guus die zelf helaas in Spanje zat. Als afsluiting van het seizoen gaan we een dagje Amsterdam doen. Dit keer is Louis niet meegegaan. 

In het volgende seizoen 2011-2012 spelen we in de 2de divisie C en eindigen we als 4de en het daarop volgende seizoen 2012-2013 degraderen we uit de 2de Divisie A naar de inmiddels opgerichte Darts Organisatie Eindhoven. We hebben op het einde van beide seizoenen weer een weekend beleeft in respectievelijk Renesse en Overpelt. 

In seizoen 2013-2014 worden we weer kampioen in de 1ste klasse D van de DOE en promoveren naar de 2de divisie van de KDO. Dit is het eerste jaar voor Donny van de Sande die vanaf nu deel uitmaakt van ons team en direct als captain wordt bestempeld.  Op de divisiekampioenschappen hebben we dit keer geen kans maar hebben weer een gezellige dag gehad. De voorbereiding was ook prima want we hadden vanaf zaterdag op de camping Heezerenbosch in afzondering gezeten, maar dat heeft niet geholpen. Ter afsluiting wederom naar Overpelt voor een gezellig weekend. Dit seizoen wordt het jongste lid ingeschreven bij Heddedawir namelijk de zoon van Wesley die Justen heet. 

We spelen weer in de KDO en in het seizoen 2014-2015 zitten in de 2de divisie A en eindigen vierde van onder. Niet slecht want we hebben het hele jaar op een degradatieplek gestaan. We pakken in de laatste vijf wedstrijden 9 punten en spelen ons veilig.  Het seizoen wordt afgesloten in het Landalpark Lommerbergen waar voor de eerste keer de Grote Heddedawirquiz werd gespeeld met als grote winnaar Rik van Bussel. 

Nadat we in het seizoen 2015-2016 weer op een van de onderste plaatsen in de 2de divisie van de KDO eindigden hebben we met elkaar overlegd en zijn we tot de conclusie gekomen om terug te gaan naar de DOE. In dit seizoen hadden we vier wedstrijden gewonnen. Er waren wel andere leuke prestaties die vermeldenswaardig waren zoals de meerdere 180-ers in 1 wedstrijd van Guus en Rob. Het behalen van de finaledag bekerkampioenschappen bij de KDO was een uitzonderlijke goede prestatie. We speelden toen tussen diverse Eredivisie teams en hadden natuurlijk geen schijn van kans. Maar we waren er wel bij. Als grote finale hadden we natuurlijk weer het Heddedawirweekend. Nu waren we naar Overloon geweest en het was weer een succes. Zeker de strijd om de Heddedawircup was mooi en om nog lang over na te praten. We kregen een maand voor het weekend een blaaspijp die we moesten pimpen voor het weekend. Er waren diverse prachtige ontwerpen. De Heddedawircup mag nu een jaar op de schoorsteenmantel staan van Donny. De Heddedawirquiz was een overwinning voor Remco. Hij was de beste in het gokken van de juiste antwoorden. Op het weekend zijn de nieuwe Heddedawir dartshirts uitgereikt aan de spelers. Rik maakte de opmerking dat telkens als we nieuwe dartsshirts kregen we kampioen zijn geworden. We zullen het gaan zien. 

En nu……………nu spelen we in de 1ste klasse van de DOE en we gaan zien waar we het dartsseizoen 2016-2017 gaan eindigen. Zeker is dat we in dit seizoen op weg zijn naar ons 10 jarig jubileum. Dit seizoen is het 10de seizoen dat we samen onze pijltjes gooien. Er zal nog menige avond over vergaderd gaan worden hoe we dit jubileum gaan vieren. Op vrijdag 21 september 2007 werd door de darters van Heddedawir de eerste pijlen in het dartbord gegooid. 

In het Team waar gezelligheid voorop staat, zijn de uitstapjes als afsluiting van de competitie een voortzetting van de dart avonden zelf.