Heddedaweekendjewir, vrijdag 20 mei 2016 tot maandag 23 mei 2016

 

Het Heddedaweekendwir begon een maand eerder dan normaal. Op de laatste speeldag van de dartscompetitie werden er door de organisatoren Remco en Rik plastic pijpen uitgedeeld. Er werd medegedeeld dat er door de mannen van Heddedawir originele blaaspijpen moesten worden gemaakt die gebruikt zouden worden in het Heddedaweekendjewir voor de strijd om de Heddedawircup. Iedereen kon dus al een maand vooraf aan de slag met het pimpen van de pijpen.

 

Op donderdag werden de eerste aankopen gedaan die ons het weekend door moesten helpen. Toen waren al 96 blikken bier gekocht omdat Donny wist dat deze in de reclame waren bij de Plus. 2 halen 1 betalen en dus waren wij er al een week eerder bij dan dat het weekend van start zou gaan.

 

In Eersel werden als nieuwe attractie de dubbele eieren aangekocht bij boer de Haas. Boer de Haas heeft 33.000 leghennen in zijn stallen. Er zijn leghennen die de kunst van eieren leggen verheven hebben tot een geweldig gevecht om het grootste ei te leggen. De leghennen zijn volgens mij bij boer de Haas voorzien van een vergroot poepgat om het ei te kunnen leggen. Er vindt een felle concurrentie strijd plaats tussen de diverse dames want elke dag zijn in een apart door boer de Haas gemaakt huisje de lekkerste en grootste dubbele dooier eieren te koop. Nergens in de verre omgeving van Eersel zijn er betere eieren dan die van de hennen van boer de Haas. En ook wij gingen profiteren in ons weekend van de ijverige productie van de dames van boer de Haas. Zij hebben zelfs zo goed hun best gedaan dat er na het weekend speciale transportbewegingen gaan plaatsvinden om de giga eieren naar de verschillende Heddedawirmennekes te brengen.

 

In Eindhoven werd de Jumbo bezocht om de nodige boodschappen binnen te halen. Gewapend met 2 winkelkarretjes werden ze langzaam maar zeker gevuld met allerlei artikelen die onze Cor een paar jaar geleden alweer op een briefje had geschreven. Het lijstje wordt elk jaar weer een beetje bijgewerkt met spulletjes die we in vorige jaren niet hadden. Nadat alle boodschappen door Guus en Rob waren ingeladen namen ze plaats op een bankje in de Jumbo en genoten van een bakje koffie die ze daar serveren. Ik las op het internet dat er steeds meer oudere personen zijn die naar de supermarkt gaan om daar op het bankje een kop koffie te drinken(en om mensen te kijken) Eenzame oude mannetjes met een wit petje op en een grijze jas aan die hinderlijk een liedje gaan zitten fluiten terwijl ze koffie zitten te drinken. Van die mannetjes die zich overal mee bemoeien omdat ze anders niets te doen hebben. Van het soort Statler en Waldorf de twee chagrijnige zeurende oude mannetjes die in de Muppets-show op het balkon zaten. Niet dat Rob en Guus dat deden maar het schoot me wel direct te binnen dat Guus dit jaar zijn 50ste verjaardag zal gaan vieren. Hij treedt dan toe tot de oude mannetjes club. Welkom. De boodschappen werden naar Louike gebracht en tot de volgende dag opgeslagen in de vriezer en de koelkast. Nog 1 nachtje slapen en we zouden gaan.

 

Nou zijn er Heddedawirmennekes die sinds vorig jaar een nieuwe traditie de wereld in hebben geholpen. Die gaan fietsen en neen het is niet Guus. Ook dit jaar werd er gefietst. Ondanks de motregen in de ochtend leek het er op dat Buienradar aangaf dat de regen zou stoppen rond 11 uur. Door Cor en Rob werd besloten om toch te gaan fietsen. Zonder het Heddedavlaggetjewir op de fiets werd er koers gezet naar Overloon. Een afstand van 40 kilometer hadden ze beiden voor de wielen. De route voerde langs het Eindhovensch kanaal richting Mierlo Hout, via Helmond naar Brouwhuis en door de Rijpelberg naar Bakel waar we een tussenstop plaatsen. Bij cafetaria de Belhamel gingen we naar binnen en zagen dat Ying en Yang achter de bakplaat en de frituurbak stonden. Nadat Cor op het briefje in zijn beste Chinees de bestelling  和保镖  保镖  had opgeschreven begon Ying direct  2 broodjes frikadel en een uitsmijter te bakken. Ik wist niet dat Cor Chinees kon schrijven maar weer wat geleerd. Binnen 5 minuten smulden we van onze verdiende lunch. We hadden er al 20 kilometer op zitten. Dat zou je niet zeggen want de bebording van de ANWB gaf aan dat Eindhoven 33 kilometer verderop lag. Ondertussen kregen Cor en Rob via de Whatsapp te horen dat de andere sportievelingen in de auto ook al onderweg waren. We stapten weer op onze fietsen en via Milheeze, Vreedepeel en de vliegbasis de Peel kwamen zij rond 15.00 uur aan in Overloon. Precies op tijd want de andere Heddedawirmennekes hadden alle spulletjes al uitgeladen en de koffie stond te pruttelen.

 

De eerste avond werd er een spelletje gespeeld om de Heddedawircup. Heel het weekend zouden er tal van spelletjes gaan worden om de fel begeerde beker. Als diner werd de speciaal voor dit weekend aangeschafte frietpan gedoopt met ossenwit en werden er allerlei snackjes gebakken en om te veel overlast te voorkomen werden de frietjes gebakken door een beroepsfrietenbakker van Landal. De avond werd afgesloten met Mexicanen en toepen. Om 03.30 uur werden de luiken gesloten en lag iedereen in bed. Toch werden nog de toiletten met ductape verbonden door de belhamels van Heddedawir en lag Donny uiteindelijk heerlijk te ronken en was met zijn gedachten al bij het examen Cambridge Engels.

 

Donny was al opgehaald door zijn zus en Miranda en was druk bezig een voldoende te halen toen de andere Heddedawirmennekes zaten te genieten van een heerlijk ontbijtje met dubbele dooier eieren die Louike had gemaakt. Het zwembad werd bezocht door Rob, Remco en Rik en er werd genoten van het heerlijke water en van de jonge mama’s die in een bikini in een stoel hun kroost in de gaten hielden. Een mooi gezicht waar ik dan liever naar kijk dan naar het gezicht van Louike, Cor en Guus. In de middag toen Donny weer was afgeleverd werd een vervolg gegeven aan de spelletjes voor het cuppie. Met een zelf in elkaar geknutseld hockeystickie moest een parcours worden afgelegd rondom het huisje. Daarna werd een wateroverbrengspelletje gespeeld waarbij met waterballonnen de lopers werden getrakteerd op een waterbommetje. ‘s-Avonds werd er gesmuld van de nasi en macaroni die Guus had klaargemaakt, waarbij het opviel dat de nasi duidelijk de voorkeur kreeg boven de macaroni. De avond werd afgesloten met de tweede editie van de Heddedawirquiz die een prooi werd voor Remco. Gelukkig werd er vroeg besloten naar bed te gaan zodat we een heerlijke nachtrust tegemoet gingen.

 

Op zondag werd er begonnen met een ontbijtje van Louis gevolgd door een plonsronde van Guus, Rob, Remco, Rik en Donny. Het was duidelijk drukker in het zwembad en na een kleine drie kwartier werd er besloten het zwembad vaarwel te zeggen en sloten wij ons aan bij Cor en Louis die zich aan het laven waren met heerlijke biertjes en andere versnapering in het restaurant van Landal. We bestelden bijna allemaal een Sjees een lokaal zwaar biertje die geserveerd werd door onze Suus de bediende van dienst. In de middag werd besloten dat de oudere lichting een toerke gingen doen en dat Remco en Rik de Mc Donalds op gingen zoeken. Donny bleef het fort bewaken en had in die tijd het hele huis een dweilbeurt gegeven zodat het er weer netjes uitzag toen we in het huisje arriveerden. Ondertussen hadden de “seniors” een avontuurlijke rit gevolgd met als hoogtepunt het oversteken van de Maas met een pontje en het bezoeken van het Duits oorlogskerkhof in Ysselsteijn waar 31.500 Duitsers liggen begraven. Bijna 4 keer zo groot als Margraten in Zuid Limburg maar veel minder bekend bij iedereen. En natuurlijk een klein kuiltje in een zandpad. Na een tussenstop in Well waarbij wat biertjes werden genuttigd reden we door naar Overloon. Thuis aangekomen werd het laatste spelletje gespeeld het blaaspijp schieten op een roos. Na een spannende finale waas het Donny die er met de Heddedawircup vandoor ging en deze heeft een mooi plaatsje gekregen in zijn huis in Tilburg. De restjes nasi en macaroni werden verorberd waarna we de quiz gingen spelen die Louike had gemaakt. Hiervan werd Rob de winnaar. Rik werd ondertussen opgehaald door zijn vriendin en wij besloten de avond met een rondje Mexxen en toepen.

 

De maandag was aangebroken en ik vind persoonlijk dat we iets moeten verzinnen om de maandag beter af te sluiten. Wat precies weet ik ook niet maar dit zou beter kunnen. Door het regengebied dat over heel Zuid Nederland hing werd besloten dat de fietsen in de auto van Louis gingen en dat we dus niet naar huis zouden trappen maar heerlijk naar huis werden gereden in een Mercedes. Om 11 uur waren we allemaal al thuis en zat het Heddedaweekendjewir er weer op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar Archief