Flight - Heddedawir,  woensdag 13 januari 2016

 

Voor de eerste keer dit seizoen moesten we naar het zuiden afreizen. We moesten in “de Belleman” spelen tegen Flight uit Dommelen.  Alleen de naam van die plaats is al voldoende om net als de figuren in het sprookje van Doornroosje voor 100 jaar in slaap te vallen. Er is nog nooit iets gebeurd in Dommelen en naar mijn gevoel zou er ook nooit iets gaan gebeuren. Maar daar had ik het gigantisch mis. Nadat we de wedstrijd hadden gespeeld en Dommelen weer hadden verlaten zal het nooit meer hetzelfde zijn in dit gat.

 

We waren natuurlijk al bekend met het dartsteam Flight want ook het vorig seizoen hebben we tegen hen gegooid. Toen ging het niet goed en ook dit seizoen hebben we thuis de wedstrijd van hen verloren. Als één team kwamen we binnen gewandeld omdat zowel Woensel als Eindhoven Zuid tegelijkertijd Dommelen was binnengereden. We waren wel buiten maar toch ook weer niet.

 

De meest opvallende figuur bij Flight is buiten kijf de ʺzak hooiʺ. Ik heb in de Dikke van Dale opgezocht wat de betekenis van ʺzak hooiʺ zou kunnen zijn als die al voor zou komen. En wat denk je, warempel, ja, het staat erin. ʺZak hooiʺ is een benaming, gebaseerd op vergelijking, voor een individu die in de ogen van de "zak hooi"-noemer één of meerdere acties heeft uitgevoerd die omschreven kunnen worden als stompzinnig/ dom/ naaierig/ gevoelloos/ parasiterend/ krenterig/ smerig/ nutteloos enz. Wat dat betreft heeft deʺzak hooiʺ van de Flight zijn gedrag eer aangedaan. Was het niet HIJ -en natuurlijk in mindere mate ook zijn koppelmaat- die ons wel een hand gaven na een verloren koppelwedstrijd, maar vergaten het moeilijke woord “gefeliciteerd” te zeggen. Was het niet HIJ die “gezellig” bij ons kwam staan na de wedstrijd om lollig te vertellen “het is maar dat we een gezellige avond hebben”. Was het niet HIJ die vergat toen we vertrokken om gewoon even te zeggen “bedankt voor de fijne avond en houwdoe”

Valt het jullie ook zo op dat er eigenlijk meer van die “zakken hooi” op deze planeet zijn? Overal om je heen zie of hoor je ze, of het nu op het werk,of in de supermarkt. Je rijdt rustig op de rechterbaan van de 3-baans snelweg en dan komt er zo'n gefrustreerde Benz-rijder links langsgevlogen die op het laatste moment bedenkt dat hij toch wel de afrit wil hebben en effe jou en nog 3 andere auto's daarvoor kan snijden...... ZAK HOOI!

Ik vind het wel eens tijd worden om het “zak hooi” probleem in kaart te brengen. Als eerste stap in die richting heb ik een zogenaamd "Zak Hooi"-klassement bedacht. Misschien kunnen we voortaan na elke wedstrijd een duidelijk “zak hooi"geval aanwijzen zodat we aan het einde van het dartsseizoen een Opper-zak-hooi kunnen uitroepen. Het is maar een ideetje.

Maar Dommelen had meer voor ons in petto. We werden aan het begin van de avond al door de uitbater van het sportcafé gewaarschuwd voor een van de leden van een orkest. In de multifunctionele sportaccommodatie was een ruimte waar een muziekgezelschap zou oefenen. Onder de leden van dit orkest was een niets ontziende zoutjesverslinder aanwezig waarvoor geen enkel bakje met pinda’s veilig zou zijn. Op het moment dat de leden van het orkest pauze kregen zou dit pindamonster toeslaan. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd en binnen drie minuten was het bakje met nootjes door de Heddedawirmennekes geledigd en werd niet meer bijgevuld door de drankentapper van dienst. Halverwege onze dartswedstrijd kregen de leden van het orkest pauze.

 

We hadden te maken met het in Dommelen wereldberoemde Valkenswaards Kamerorkest. Als je meer wil weten kijk dan eens op valkenswaardskamerorkest.nl. Eén voor één kwamen de leden van strijk- en blaasensemble de bar binnengewandeld. Het was net of ik keek naar de trailer van de tele-documentaire de Marsh of the Penguins. De leden van het kamerorkest kwamen achterelkaar binnengewaggeld. Ik keek eens naar Cor en ik had het idee dat we beide niets meer moesten zeggen. Het leek of de cast van The Revenge of the Nerds hun intrede deed maar dan gekruist met fossielen uit Jurassic park. Een grote lange blond geverfde oma met blauwe spijkerbroek en pumps met daarin witte wollen sokken kwam binnen, nam plaats op de barkruk en boven de broekrand verscheen een witte slip die volgens Guus al dagen werd gedragen. Guus is een kenner, dus ik nam dat meteen aan. Er ging voor ons een wereld open en we dachten even dat we teruggingen in de tijd waarin de Neanderthalers en oermensen nog deel uit maakte van onze samenleving.

 

Oh ja voor dat ik het vergeet. We kwamen om te darten en ik wil jullie niet onthouden wat er allemaal is gebeurd. Rob wint zijn singlepartij net als Donny en Remco. Cor laat zich niet kennen en laat de overwinning aan zijn tegenstander. De koppels is als vanouds weer een luierkoppeltje en een incontinentiekoppeltje. Remco is weer een 180-er dichter bij zijn zilveren aandenken gekomen.  

 

Beide koppels winnen een wedstrijd waardoor Heddedawir al een gelijkspel binnen heeft gehaald. Maar daar zijn we natuurlijk niet mee tevreden. In de teamronde knalt Rik een 86 finish in het bord door 2 keer de 18 te raken en af te sluiten met een dubbele bull. Was toch weer even heel de bejaardenclub in de sporthal wakker geschrokken door de oerkreten van de Heddedawirmennekes. De captainsgame is voor Flight en de overwinning voor ons. 4-6 en bedankt. Duidelijke overschatting van de pijlenwerpers uit Dommelen. Geen enkel probleem voor ons, wij hebben het naar ons zin gehad en tot slot wil ik graag nog eenmaal roepen …………………….ZAK HOOI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

 

 

 

 

Terug naar Archief