Heddedawir – Bloed, Zweet en Bier, donderdag 28 januari 2016.

 

We hebben dit jaar het nodige gezeik al meegemaakt. En dan heb ik het alleen nog maar over de bekercompetitie. Stond er in de heenwedstrijd tegen Bloed,Zweet en Bier een tegenstander van complete zattigheid in zijn broek te pissen, zo moesten we het in de tweede bekerwedstrijd opnemen tegen de bekende “pisvlek”. Niet dat hij zat was, nee verre van dat zelfs. Hij werd door zijn vriendinneke gemaand tot het niet meer nuttigen van een alcoholische drank genaamd bier. Zulke bedreigingen zul je binnen Heddedawir niet horen. Elke keer als we samenkomen voor een wedstrijd wordt er eerst een lekker koel biertje gedronken door alle Heddedawirmennekes zodat we een goede aanzet hebben gegeven voor een gezellige avond. Rik was de enige die zijn gezond verstand liet zegevieren hij begon en eindigde de dartsavond met een Icetea. Zo ging het dus op de avond dat we tegen onze tegenstanders uit ’t Zwaantje gingen spelen.

    

De sportkantine was gevuld met de zaalvoetballers die menige loempia en porties Nasi weg spoelden met de nodige pullen bier. Overigens stappen een paar van deze lieden na een pulletje of vijf rustig in de auto om naar huis te rijden. Ik had ze verstandiger ingeschat. Wat later op de avond komen de volleyballers binnen en nemen plaats aan de bar of aan de tafels. Op donderdagavond zijn we niet erg gezegend met vrouwelijk schoon. Dat zou kunnen betekenen dat volleybal geen sport is waar mooie vrouwen aan doen. Dat is gelukkig niet waar. Als ik naar Studio Sport kijk en de dames van het Nederlands volleybalteam zie sporten in hun sportbroekjes die strak om hun billen zitten met daaronder superlange slanke benen dan denk ik wel eens “daar heb ik wel een weekendje ruzie voor over”. Hoe kan het zijn dat dit niet voor komt in de Genderbeemd? Ligt dit aan de donderdag ? Hadden we beter op de  woensdag kunnen blijven darten want dan zag je “2 vinger Peggy” nog wel eens lekker aan de bar rondhangen. Maar goed, drie weken geleden waren we in Dommelen en daar waren de Neanderthalervrouwen net uit hun hol gekropen. Dan hebben we eigenlijk niets te klagen hier in Gestel.

 

De zak met muntjes lag op tafel en niets stond een lekkere avond met voldoende versnaperingen in de weg. Guus was de captain van de avond en zorgde ervoor dat hij reserve zat en dus ook dicht bij de zak met muntjes. Remco beet de spits af en trakteerde zijn tegenstander op een nederlaag. Rik deed hetzelfde als Remco en liet zijn tegenstander alle hoeken van het dartbord zien. Nou weet ik wel dat een dartbord geen hoeken heeft maar zo zijn er wel meer tegenstrijdigheden.

Als ik één ding ontdekt heb in het leven, dan is het wel dit. Als je heel diep over iets nadenkt, dan kom je altijd uit bij iets wat niet klopt. Probeer maar eens …. Het klopt altijd ! Je komt altijd bij een tegenstrijdigheid uit. Humor pakt juist twee tegenstrijdige zaken, die flink haaks op elkaar staan en koppelt die aan elkaar met een grapje. Je moet lachen, want de tegenstrijdigheid is even opgelost, klaar – de rest van de dag vrij. Zo ken ik er wel een paar, met wat drank erbij is de tijd zo voorbij, hoe meer ik drink hoe minder ik op krijg, hoe later het wordt hoe vroeger in de nacht, allee vooruit, achteruit. Er zijn ook grappige spreuken die alleen maar humoristisch tegenstrijdigheden hebben. Wat dacht je van “zelfmoord plegen is het laatste wat ik zal doen” of “ik spreek űberhaupt…… maar één woord Duits” of deze “zal ik de pizza in vier of zes stukken snijden? Doe maar vier want zes krijg ik niet op”. Dus wat de wetenschap in eeuwen nog niet is gelukt, dat lukt de humor in een paar tellen. De waarheid zit in humor, niet in het serieuze. Dit meen ik natuurlijk niet serieus, dat was maar een grapje. Ja hé, want anders zou het niet waar zijn. Als ik zeg dat waarheid zit in het niet-serieuze, is dat alleen maar waar als ik het niet meen – maar wel waar. Nou, u moet het trouwens niet serieus opvatten hoor, wat ik hier nu allemaal beweer, alstublieft nee, want ik meen het wel degelijk. Begrijpt u het nog ?

 

Je moet gewoon niet te diep nadenken en dan klopt alles………..

 

Rob won ook zijn singlepartij. Cor was op woensdagavond nadat hij meerdere malen in zijn huiskamer had staan springen voor een doelpunt van ene Luuk gemasseerd door Sandra. Ondanks deze, naar ik heb horen zeggen, eenmalige massage werd de partij niet gewonnen door Cor en wacht onze motivator nog steeds op zijn eerste overwinning bij een singlepartij. 3-1 was de tussenstand. De koppelwedstrijden gingen met dezelfde cijfers naar onze tegenstanders en dus hadden we een 4-4 tussenstand bereikt. We kregen de diesel niet meer op gang en de teamronde en de koppelronde werden gewonnen door de tegenstander. Het positieve nieuws is dat we nog steeds bovenaan staan in de bekerpoule en het negatieve nieuws is dat we onze eerste nederlaag in het bekertoernooi leden.

Onze eerstvolgende wedstrijd is op 18 februari 2016 bij Willem van Oranje.

 

 

 

 

Terug naar Archief