Pullies - Heddedawir, donderdag 25 februari 2016.

 

We moesten aantreden tegen de Pullies. Het dartsteam uit Son en spelend in het Raadhuis. Woensel was als eerste gearriveerd en zij hadden plaatsgenomen aan een hangtafel met een paar barkrukken in het midden van het kroegje. Het uitzicht was een hele goeie. Aan de rechterzijde van de kroeg werd er gegooid door de dames die speelden in de DOE. Voor ons toch weer een reden om volgend jaar over te gaan stappen naar die dartsorganisatie. Leuke blonde en roodharige dames gooiden er hun pijltjes en dat is nog altijd beter dan spelen tegen een Minion of pisvlek.

 

De pisvlek was in de kroeg aanwezig om te oefenen als ze over een paar weken tegen ons aan moeten treden voor de bekercompetitie. Uiteraard genoot de pisvlek van een colaatje ondanks dat zijn vriendin in geen velden of wegen te bekennen was. Ik had dan stiekem toch een alcoholische versnapering tot mij genomen. Of de duvel er mee speelde wil ik nog even opmerken dat ik afgelopen week bij de Open Zuid van de Nederlandse Darts Bond die gespeeld werd in de sporthal in Heeze aanwezig was. En wie kwam ik daar tegen ……., een Minion. Niet de Minion van de Kram maar een nieuwe Minion die ik op de fotografische plaat vast heb gelegd. Zo zie je maar overal kom je ze tegen als je maar op let en je ogen goed de kost geeft.

 

Nadat ook de spelers van Heddedawir uit Eindhoven Zuid waren gearriveerd hebben we zoals gebruikelijk eerst een heerlijk koud biertje tot ons genomen. Cor had afgezegd want de motivator was niet helemaal lekker. De avond hiervoor, tijdens de Champions League wedstrijd van PSV tegen Athletico Madrid was de neus van Cor net zo rood als de neus van Jokie, de mascotte van het Carnavalstheater van de Efteling. Nou kan dat goed komen omdat Cor de laatste tijd wat meer aanwezig is in de buurt van dit pretpark en dan een beetje gaat lijken op de sprookjesfiguren uit Kaatsheuvel. Maar het meest voor de hand ligt natuurlijk dat ie een verkoudheidje onder de leden had.

 

De wedstrijd was begonnen en Remco beet de spits af. We werden aangesproken door de hoedendrager van de Pullies waarom we helemaal aan de andere kant van de kroeg aan een hangtafeltje zaten. Hij zou het prettiger vinden als we allemaal bij elkaar zouden zitten en met ons allen een leuke dartsavond zouden hebben. Hierop hebben we de hangtafel door de kroeg gesjouwd en zijn bij hen gaan zitten. Het was direct een stuk gezelliger en we zaten dichter bij de pisvlek. Remco en Rik verloren hun single partij en Donny en Rob gingen met de overwinning aan de haal dus we hadden een 2-2 tussenstand na de singles. Van de koppelpartijen wisten we er maar 1 te winnen. De teamronde was voor de tegenstander en de captainsgame ging ook naar de Hoedenman.

 

We leden een 7-3 nederlaag maar we hadden wel weer wat bijzonders meegemaakt in Son en wij niet alleen, ook ergens in Engeland gebeurde iets spectaculairs. Donny had een 180 gegooid en Robbie wist 3 keer de maximale score te behalen. Nog nooit gepresteerd in de historie van Heddedawir in een wedstrijd. Moe maar voldaan en natuurlijk weer veel te laat gingen we naar huis. Maar de avond of beter gezegd de morgen was nog niet begonnen of afgelopen, het is maar hoe je het bekeek. Op televisie had ik de Premier League of Darts opgenomen. En dat was maar goed ook want ene Michael van Gerwen vond het nodig om in zijn partij tegen Michael Smith een gemiddelde van 123,4 te gooien. Nog nooit vertoond op televisie, zelfs niet bij Heddedawir.

 

 

Terug naar Archief