Tik ‘m aan ouwe - Heddedawir, donderdag 17 maart 2016.

 

Het einde van een zeer zonnige dag zou worden afgesloten in Geldrop. We moesten het daar opnemen tegen de plaatselijke darters van Tik ’m aan ouwe. Het was een prachtige dag geweest en Rob had besloten dit voor de avond een goed vervolg te geven door met zijn korte broek tot net over zijn knieën acte de presence te geven. De thuisbasis van Tik ‘m aan ouwe is het oude Paradiso. Nu heeft het de geweldige naam “de Zaak”. Ik zie het al helemaal voor me. Er zitten een paar man bij elkaar aan een tafeltje en hebben het over de naam van het nieuwe café. Het gemiddelde intelligentie quotiënt moet die avond niet boven de tafel zijn uitgekomen. Als je er zelfs eventjes langer over nadenkt kom je tot de conclusie dat er misschien wel helemaal niet over na gedacht is om de naam “de Zaak” aan deze zaak te verbinden.

 

Maar toch, een mooie zaal achter het café waar 10 dartsbanen zijn verstopt was waar wij onze pijlen gingen gooien. De helft was zichtbaar want een mooi rood gordijn halveerde de zaal. De zaal was net een grote huiskamer waar wij ons direct thuis voelde. Twee tafels met barkrukken completeerde het geheel en alles was aanwezig voor een gezellige en leuke avond. Voor Cor was het gordijn ideaal voor zijn opkomst later op de avond. Als een afgetrainde diva schreed Cor vanachter de gordijnen het strijdtoneel op en liet zijn pijlen spreken. Jammer dat er geen passende muziek bij werd gedraaid. Het was een begin geweest voor een filmcarrière maar helaas het geheel werd niet vastgelegd op de celluloidstrip waarop vroeger de films werden opgenomen.

 

We waren er allemaal en hadden er ook echt zin in. Kijk ze eens genieten als ze op de foto mogen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Guus wilde een aanvulling over het artikel van 2 weken geleden omdat zijn 121 finish niet was vermeld in het verslag.  En dat spijt mij. Dus bij deze Guus, proficiat met je uitworp van 121. Wat me aan Guus opviel is dat hij een grijs streepje door zijn haren heeft lopen van voor naar achter. Hij deed mij denken aan "Stripe" uit de Gremlins. Wat ik me nog herinner aan "Stripe" was dat hij werd geboren als Mogwai. Zijn vacht leek iets helderder dan de andere Mogwai en hij had een witte kuif van bont op de bovenkant van zijn hoofd, dus kreeg hij de bijnaam "Stripe".  Toen hij werd gevoed na middernacht en omgevormd tot een kwelgeest kreeg hij een angstaanjagende verschijning, net als alle andere Gremlins. Hij had nog een witte vacht kuif op zijn hoofd en had rode ogen met zwarte pupillen.  Zijn huid leek nog steeds helderder dan de andere Gremlins. Zijn huid was meer een groene kleur dan donker groenbruin. Hij had een gele onderbuik, kin, en de voorkant van zijn oren waren ook van die kleur. En net als alle andere Gremlins had hij lange armen en benen met drie vingers en tenen. Hij heeft meerdere pieken die beginnen van boven zijn ogen en aan de zijkant van zijn gezicht. Hij had brede schouders een driepuntige kin en grote oren. Verder had "Stripe" een platgeslagen boksersneus net als alle andere Gremlins. Mochten jullie binnenkort deze trekjes ook bij Guus gaan herkennen dan adviseer ik direct Ghostbusters te gaan bellen. Zij zullen er dan wel voor gaan zorgen dat onze Guus wordt teruggebracht naar onze Heddedawir club. Het kan ook zijn dat Guus de eerste trekjes van een grijs hoofdje gaat krijgen. Vermoedelijk is dat logischer want hij gaat dit jaar de grens van 50 jaar bereiken.

 

Ook Imke was aanwezig om ons te ondersteunen. Ze had nog een verrassing voor ons in petto. Imke gaat de komende jaren werken bij de Efteling. Dat was geweldig nieuws. Een echte Efteling-laafje bij Heddedawir die in de bediening de Efteling-gasten gaat voorzien van lekkere hapjes en drankjes. Ik dacht gelijk dat ze werkervaring zou kunnen opdoen door voor ons de hele avond drankjes te halen. Dat bleek een grote misrekening. Imke nam plaats op de barkruk en bleef rustig zitten. Vanavond werd Imke bediend. Ze gaat pas volgende maand aan de slag dus wij moeten nog even wachten.

Helaas.

 

Ik zal kort zijn over wat er verder nog op tafel kwam. Nadat de tegenstander (Noud) zijn belevenissen had opgehaald vanuit het vroegere Woensel, bleek dat de neef van Guus iets had met snelle auto’s en postkantoren. Ik ga er nog steeds vanuit dat die neef postbezorger was bij de afdeling spoedjes. Er kwamen meer verhalen boven de tafel en we hebben genoten van die verhalen. Ik in ieder geval wel. Toen ook nog werd verteld dat Rob er uitziet als 18 kon voor hem de avond niet meer stuk.

 

De eerste vier single partijen werden verloren met 3-2. Het eerste puntje werd binnengehaald door het koppel Remco en Rik, waarna Donny en Imke afscheid van ons namen. Het tweede puntje werd binnengeharkt door Rob en Cor. De teamronde was voor ons en de captainsgame werd door Remco gewonnen. We verliezen onze wedstrijd met 6-4 maar we mogen trots op ons zijn dat we wel heel consequent spelen.

 

De avond zat er weer op. Een ding bleef Rik achtervolgen. Hij had het steeds over een buikfout. Wat hij daar precies mee bedoelde begrijp ik tot op heden niet.

Terug naar Archief