Heddedawir - Joostibent, donderdag 14 april 2016.

 

Het seizoen begint aan zijn einde te komen. We kwamen bij elkaar in de Genderbeemd en we wisten dat we aan de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen toe waren. Het seizoen zit er weer bijna op. Het was aan alles te merken. Vooral aan de hoeveelheid muntjes die we nog over hadden. Die waren behoorlijk geslonken en we moesten sinds lange tijd weer eens gaan “lappen”. Als afsluiting van het seizoen kwamen er ook presentje op tafel. Gelukkig waren we allemaal aanwezig. Ook Sandra en Imke waren aanwezig. Later werd dit duo versterkt door Bianca, de Heddedawirvrouwkes zal ik ze maar eens noemen.

 

Door Sandra werden we verblijd met een “slaapmutsje”, een vetleren medaille en een paar zinnen van waardering voor onze dartskunsten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van de afdeling Merchandising van Heddedawir werd aan elk Heddedawirmenneke een in de Heddedawir-stijl bedrukte koffie- of theemok overhandigd. Heddebobowir, “ da heddewirrus skon gedoan”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor dat we aan de Heddedawirwedstrijd begonnen werd er door Hedderikkertwir en Heddebobowir, de nieuwe medewerkers van het Heddedaweekendjecommissiekewir die we bij deze hebben aangesteld, enige uitleg gegeven over wat er van ons verwacht. Door Heddebobowir werd duidelijk gemaakt dat we van de plastic pijp een volwaardig Heddedablaaspijpkewir moesten gaan maken waarmee we extra punten kunnen gaan verdienen tijdens de wedstrijd om het Heddedacupkewir.

 

Ik kan me nog goed herinneren dat ik vroeger gewapend met een blaaspijp de Moreelselaan en directe omgeving onveilig maakte met mijn blaaspijp. Als ik vroeger door de buurt liep met de blaaspijp in de aanslag schrokken de huismoeders zich een ongelukkig en iedereen vluchtte zijn huis in om te ontkomen aan de scherpe blik van mij. Ik werd in die tijd ook wel Bolleke Blaaspijp genoemd. Berucht en beroemd in Stratum vanwege mijn superstrakke gepimpte en voor die tijd al unieke luchtgekoelde blaaspijp en mijn strakke zicht om de besjes en blaadjes overal te schieten waar een pijltje eigenlijk niet zou kunnen komen. Toendertijd waren er wel meer mensen die allerlei bijnamen hadden. Wat erger om te hebben was als je een naam had die voor de nodige hilariteit kon zorgen. Wat denk je van, Aard Appel, Anna Bolen,  Frank Rijk, Sam Bal, Wil de Beer of wat ik persoonlijk de vervelendste vindt Kennie Komen. Leuk was dat natuurlijk niet voor je maar je moest het er maar mee doen. Menig zaakje uit mijn pijp geblazen verdween onverwachts in allerlei reetjes en spleetjes. (jullie denken aan de verkeerde dingen) Openstaande ramen van bovenkamertjes werden door mijn blaaspijp bezocht en menig besje en pijltje verdween daarin. De besjes spatten dan uiteen tegen het behang. Ik kan daar natuurlijk niet te veel over zeggen. De pijltjes werden van te voren al gedraaid en ik had een speciaal kokertje voor de pijltjes. Als een indiaan sloop ik door de straten en de bosjes  en via het kokertje had ik een constante aanvoer van zelfgedraaide pijltjes. Hier liefst draaide ik de pijltjes van een maandblad zoals de Libelle of de Margriet. Die hadden de beste blaadjes waarvan je pijltjes kon draaien. Die blaadjes waren iets steviger en kwamen dan ook verder dan een krantenblaadje. Toen ik ouder -en natuurlijk veel wijzer- was geworden had ik voor op de camping weer eens een blaaspijp aangeschaft. De kunst van het draaien van pijltjes was ik niet verleerd en het leek wel of de punten van die pijlen steeds scherper waren geworden. Ik durf te zeggen dat als het op het draaien van pijltjes aankomt ik makkelijk als de Koning van de Pijl door het leven kan gaan. Maar maak je borst maar vast nat want ik ga ervan uit dat het Heddedabekertjewir gewoon in Eindhoven Zuid blijft.

 

Over de wedstrijd wil ik toch nog even het volgende kwijt. Het was een geweldige avond en voor het eerst sinds lange tijd hebben we weer eens gewonnen. Onze Cor, in Kaatsheuvel beter bekend als “De Corro” heeft zijn eerste overwinning binnengehaald dit seizoen en kan eigenlijk hierdoor niet ontbreken op de finaledag van de bekerstrijd. Hij werd uitbundig gefeliciteerd na het behalen van deze gedenkwaardige overwinning en dit werd natuurlijk op de gevoelige plaat vastgelegd en ontbreekt niet bij dit verslag. Rob wist weer eens een 180 te gooien, Donny gebruikte de blaaspijp op het station van Eindhoven als blindegeleidestok, de teamronde werd binnengehaald door de dubbel van Rik, Remco speelde de captainsronde en verloor. Toch wil ik graag even vermelden dat de senioren van het team de single partijen allemaal hebben gewonnen. Dat gezegd hebbende wens ik jullie allemaal een fijn weekend en gaan met het spelen van de volgende wedstrijd het seizoen afsluiten.

Terug naar Archief

De Heddedablaospijpwir wedstrijd is begonnen. De mooiste Heddedablaospijpwir verdient toch effe 20 punten extra in de wedstrijd om het Heddedacupkewir.